fbpx
Сьогодні
08:46 28 Вер 2018

У справі Скрипаля є третій підозрюваний агент ГРУ, - The Telegraph

Британські поліцейські та спецслужби ідентифікували ще одного причетного до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це повідомляє видання The Telegraph з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що третій підозрюваний також є агентом російського Головного розвідувального управління (ГРУ).

І він також разом зі своїми колегами Петровим і Бошировим був у Солсбері, де допомагав їм з планом атаки.

Зловмисник, чиє ім'я правоохоронці поки не називають, передавав інформацію двом своїм спільникам, поки вони готували атаку на будинок Скрипаля.

Колишній співробітник служби розвідки та безпеки Філіп Інгрем розповів журналістам наступне:

"Майже точно можна сказати, що перед нападом у Солсбері було проведено розвідувальні операції на місці. Це те, що називається моделлю вивчення життя. Вони (Петров і Боширов, – ред.) просто так, імпульсивно, не вийшли б на будинок (Скрипалів) і не поклали б отруту на на дверну ручку".

Нагадаємо, 5 березня у Солсбері російському екс-розвіднику Сергію Скрипалю та його дочці стало погано в торговельному центрі, після чого його госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною. Після отруєння Скрипаля та його дочки голова уряду Великої Британії оголосила про висилання з країни 23 російських дипломатів.

У Британії згодом назвали імена росіян, підозрюваних в отруєнні Скрипаля. Тереза Мей заявила, що вони є офіцерами російської військової розвідки.

12 вересня президент Росії Володимир Путін заявив, що вони знайшли підозрюваних в отруєнні Скрипаля і що в них "немає нічого особливого чи кримінального".

А вже 13 вересня на RT заявили, що взяли інтерв'ю у Петрова і Боширова. Зокрема, ті розповіли, що їздили в Солсбері з туристичними цілями. За словами Петрова і Боширова, вони раніше нібито ніколи не чули про Скрипаля, а взагалі працюють у фітнес-індустрії.

Згодом дослідницька група Bellingcat і видання The Insider випустили частину розслідування про Петрова і Боширова. З'ясувалося, що у досьє Федеральної міграційної служби немає даних про попередні паспорти Петрова, який отримав документ в 2009 році. Зазвичай ці відомості про власників паспортів там є.

Згодом з'ясувалося, що "Руслан Боширов", якого підозрюють у отруєнні Скрипалів, – це псевдонім полковника Головного розвідувального управління російського міноборони Анатолія Чепиги.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: