fbpx
Сьогодні
10:01 28 Вер 2018

У Нідерландах запобігли великому теракту

Поліція Нідерландів заарештувала сімох чоловіків, яких звинувачують у підготовці великого теракту із застосування стрілецької зброї та вибухівки.

Про це передає ВВС.

В поліції заявили, що чоловіки намагалися придбати автомати AK47, ручні гранати та вибухівку, аби влаштувати теракт.

Підозрювані віком від 21 до 34 років були заарештовані у четвер, 27 вересня.

Ще трьох було заарештовані раніше за спробу виїхати за кордон та приєднатися до іноземних бойовиків.

Прокурори розповіли, що ватажком групи був 34-річний чоловік іракського походження, якого у 2017 році засудили за спробу виїхати за кордон, аби битися на боці "Ісламської держави".

Про плани затриманих спецслужби дізналися у квітні 2018 року. Тоді стало відомо, що головний підозрюваний хотів атакувати людей на "великій події у Нідерландах, де було би багато жертв".

Сімох чоловіків заарештували у місті Арнем та муніципалітеті Верт на півдні країни. Операцію провели антитерористичні загони.

Прокурори вважають, що підозрювані хотіли здійснити подвійний напад – підірвати бомбу та розстріляти людей в одному місті, і в той самий час активувати закладену в автомобіль бомбу в іншому.

"Підозрювані шукали автомати AK47, рушниці, ручні гранати, жилети з вибухівкою та сировину для декількох бомб", – сказано в заяві прокурорів.

Національний координатор з питань боротьби з тероризмом (NCTV) повідомив місцевим ЗМІ про те, що арешти відбивають "реалістичний" ризик нападів у країні.

Рівень загрози в Нідерландах в даний момент встановили на четвертому, з п'яти можливих, рівні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: