fbpx
Сьогодні
10:51 28 Вер 2018

"США з вами разом": посол Йованович привітала НАБУ з днем народження

Посол США Марі Йованович привітала Національне антикорупційне бюро з третьою річницею створення.

Про це йдеться на сайті посольства.

"Я надзвичайно рада бути з вами тут у третю річницю створення НАБУ. Я хочу привітати всіх вас, привітати НАБУ з Днем народження! Що я насправді хочу сказати, чому сьогодні я приїхала до вас, чому вся наша команда тут сьогодні, це тому, що ми хочемо подякувати всім вам, кожному присутньому тут та багатьом тим, кого зараз тут немає, за важливу роботу, яку провадить НАБУ", – сказала посол.

За її словами, бюро перебуває на передовій лінії боротьби з корупцією в Україні.

На її думку, після Революції гідності українські лідери різних політичних партій усвідомили, що для боротьби з корупцією в Україні буде потрібна всеосяжна система, в якій щодо корумпованих чиновників можуть бути проведені розслідування, висунуто обвинувачення та вони можуть бути притягнуті до відповідальності в суді.

Вона похвалила антикорупціонерів за 155 справ щодо топ-корупції, які НАБУ розслідувало останні роки.

"Ви відкриваєте справи проти деяких наймогутніших і найкорумпованих людей у цій країні. Ми розуміємо надзвичайний тиск, якого всі ви постійно зазнаєте, і іноді це не просто тиск, іноді це справжня небезпека", – говорить Йованович.

Проте, за її словами, це самете, чого очікує українське суспільство.и

"Ваш мандат від українського народу – притягнути до відповідальності високопоставлених чиновників, які є корумпованими. Це ніколи не буде легко. І я думаю, можливо, ставатиме тільки важче, перед тим, як стане легше", – додала посол США.

На останок вона зазначила, що Сполучені штати підтримують НАБУ.

"США разом з вам у цій важливій боротьбі з корупцією, ми разом зі всіма українцями у цій боротьбі з корупцією. Ми віримо, що успіх вашої місії надзвичайно важливий для побудови нової України", – підсумувала Йованович.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: