fbpx
Сьогодні
11:33 28 Вер 2018

Сьогодні до СБУ мають передати справу про видачу угорських паспортів на Закарпатті

Сьогодні прокуратура передасть Службі безпеки кримінальне провадження за фактами видачі угорських паспортів на Закарпатті.

Про це повідомила Укрінформ речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Вчора прокуратура Закарпатської області зареєструвала кримінальне провадження щодо угорських паспортів і доручила слідство Управлінню СБУ в Закарпатті. Станом на ранок ми поки не отримали цього кримінального провадження, але це лише питання часу", – сказала речниця.

Вона додала, що провадження має надійти у п'ятницю.

Раніше було опубліковано відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів. Процедура супроводжувалася келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями – не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягали на вірність Угорщині.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українцям угорських паспортів, не залишиться в Україні.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Конституцією України заборонене подвійне громадянство, і особи, щодо яких буде встановлено такий факт, будуть позбавлені громадянства України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: