Новини

Політв’язень Клих написав листа Сенцову, в якому просить зупинити голодування

Бранець Кремля Станіслав Клих написав ув'язненому в Росії Олегу Сенцову листа, в якому закликає його зупинити голодування.

Про це "Українській правді" повідомила його мати Тамара Клих, яка мала триденне побачення з сином у російській в'язниці.

"Стас Сенцову написав листа. Я його взяла, вишлю і Людмилі Денісовій (українському омбудсмену – ред.) передам на словах його заклик. Стас каже, що Сенцов писав йому відкритку і листа, ще, мабуть, до голодування, то тюремники самі кажуть, що тюремники – тюремникам листи не передають. То попросив через мене переслати", – сказала мати політв'язня.

Вона також переказала дещо з листа свого сина до Сенцова:

"Мамо, скажи Денисовій, хай передасть, щоб він перестав голодувати. Ми розуміємо, що він за всіх (голодує – ред.), і ми його не осудимо, якщо його звільнять одного, бо в нього двоє дітей, ще й кажуть, що один хворий. Хай подумає про дітей і не голодує".

Вона додала, що у своє звільнення Станіслав вже не вірить.

"Не вірить ні в яке звільнення. Абсолютно. Там по НТВ (у нього є телевізор тепер є, консул привіз, то він дивиться НТВ) показували – і як вони таке пропустили показати? – Станіслава, Балуха, Карпюка і Гриба, що нібито готують якось дорожню карту щодо обміну, але, кого і як будуть міняти, невідомо", – підсумувала мати Клиха.

Раніше Тамара Клих розповіла, що її син-політв'язень Кремля виглядає трохи краще, але постійно скаржиться на біль у серці, нирках і ногах.

Нагадаємо, у 2016 році українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і у 1994-1995 роках воювали у складі бандформувань у Чечні. Втім, Клих заявив, що ніколи не був у Чечні.

Пізніше стало відомо, що він збожеволів через тортури у в'язниці. За словами матері Клиха, Станіслава катували у Росії, змушуючи свідчити проти екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

У 2015 році глава СК РФ Олександр Бастрикін заявив, що Арсеній Яценюк воював проти російської армії в Чечні.

В лютому 2017 року Росія заявила, що Яценюк оголошений у міжнародний розшук, а в березні суд міста Єсентуки виніс рішення про заочний арешт колишнього прем'єра України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.