fbpx
Сьогодні
13:56 28 Вер 2018

Політв'язень Клих написав листа Сенцову, в якому просить зупинити голодування

Бранець Кремля Станіслав Клих написав ув'язненому в Росії Олегу Сенцову листа, в якому закликає його зупинити голодування.

Про це "Українській правді" повідомила його мати Тамара Клих, яка мала триденне побачення з сином у російській в'язниці.

"Стас Сенцову написав листа. Я його взяла, вишлю і Людмилі Денісовій (українському омбудсмену – ред.) передам на словах його заклик. Стас каже, що Сенцов писав йому відкритку і листа, ще, мабуть, до голодування, то тюремники самі кажуть, що тюремники – тюремникам листи не передають. То попросив через мене переслати", – сказала мати політв'язня.

Вона також переказала дещо з листа свого сина до Сенцова:

"Мамо, скажи Денисовій, хай передасть, щоб він перестав голодувати. Ми розуміємо, що він за всіх (голодує – ред.), і ми його не осудимо, якщо його звільнять одного, бо в нього двоє дітей, ще й кажуть, що один хворий. Хай подумає про дітей і не голодує".

Вона додала, що у своє звільнення Станіслав вже не вірить.

"Не вірить ні в яке звільнення. Абсолютно. Там по НТВ (у нього є телевізор тепер є, консул привіз, то він дивиться НТВ) показували – і як вони таке пропустили показати? – Станіслава, Балуха, Карпюка і Гриба, що нібито готують якось дорожню карту щодо обміну, але, кого і як будуть міняти, невідомо", – підсумувала мати Клиха.

Раніше Тамара Клих розповіла, що її син-політв'язень Кремля виглядає трохи краще, але постійно скаржиться на біль у серці, нирках і ногах.

Нагадаємо, у 2016 році українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і у 1994-1995 роках воювали у складі бандформувань у Чечні. Втім, Клих заявив, що ніколи не був у Чечні.

Пізніше стало відомо, що він збожеволів через тортури у в'язниці. За словами матері Клиха, Станіслава катували у Росії, змушуючи свідчити проти екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

У 2015 році глава СК РФ Олександр Бастрикін заявив, що Арсеній Яценюк воював проти російської армії в Чечні.

В лютому 2017 року Росія заявила, що Яценюк оголошений у міжнародний розшук, а в березні суд міста Єсентуки виніс рішення про заочний арешт колишнього прем'єра України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: