fbpx
Сьогодні
17:49 28 Вер 2018

Через "закон Савченко": антимайданівця "Топаза" випускають на свободу

Суд наказав звільнити з колонії засудженого до 8 років позбавлення волі "антимайданівця" Гната Кромського, відомого на прізвисько "Топаз".

Про це повідомив його адвокат Дмитро Горшколєпов, пише УП.

"Зараз триває процедура оформлення процесуальних документів. Він знаходиться в приміщенні суду", – сказав адвокат.

Зазначається, що у п'ятницю, 28 вересня, суд розглянув клопотання захисту Кромського про перерахунок термінів за так званим "законом Савченко".

"Йому зараховано час, проведений під вартою з 2014 року, більше 8 років, призначеного судом покарання", – пояснив Горшколєпов.

За його словами, Верховний Суд ухвалив нові роз'яснення щодо "закону Савченко". Тепер правило "один день за два" можна застосувати до тих, хто вже отримав вирок. Таким чином, "Топазу" перерахували час між першим вироком та рішенням апеляційного суду.

Захист стверджує, що Кромський відсидів навіть більше призначеного строку.

12 липня 2018 року апеляційний суд залишив без змін вирок Кромському.

"Топаза" засудили до 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Крім того, частину попереднього ув'язнення (з 28 березня по 29 березня 2014 р, з 26 квітня по 12 вересня 2014 року, з 17 грудня 2014 р до 20 червня 2017р.) йому зарахована в строк відбування покарання з розрахунку день за два (за "законом Савченко").

Таким чином, Кромський мав провести у в'язниці ще близько двох років.

Він був учасником охорони Антимайдану в Маріїнському парку в Києві. Став відомий за позивним "Топаз" після появи в мережі Інтернет відео, знятого в таборі "Антимайдану". Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають "тітушки" і він кілька разів гукає про допомогу до Кромського: "Топаз, дай команду!".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: