fbpx
Сьогодні
17:10 28 Вер 2018

Міноборони боротиметься з недобросовісними забудовниками, підрядниками вже сплачено 417 тис. грн штрафів

Фото mil.gov.ua

Міноборони докладатиме максимальних зусиль для боротьби з недобросовісними забудовниками, які порушують строки виконання етапів будівництва.

На цьому 28 вересня під час брифінгу наголосив заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України полковник Олександр Чергінець.

"Маємо негативний досвід роботи з окремими недобросовісними суб'єктами господарювання, які виступають генеральними підрядними організаціями на важливих об'єктах Збройних Сил України", — зазначив Чергінець.

Офіцер повідомив, що з урахуванням фактично узгодженого сторонами часу приймання-передачі майданчиків на будівництво казарм поліпшеного планування має місце порушення виконання підрядниками договірних зобов'язань в межах несвоєчасного завершення робіт навіть І етапу, що створює передумови своєчасного завершення будівництва об'єктів в цілому у визначені договорами терміни.

Представник Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України поінформував, що з метою досудового врегулювання спору замовниками Міністерства оборони України до підрядників, якими грубо порушуються строки виконання етапів будівництва, відповідно до Господарського кодексу України та умов договорів надіслано більш ніж 140 претензій з нарахуванням штрафних санкцій на загальну суму більше 2,0 млн грн.

"На цей час підрядниками вже сплачено понад 417 тис. грн штрафних санкцій. Також на цей час розірвано вже 9 договорів та підготовлені документи на розірвання ще 7 контрактів в односторонньому порядку відповідно до умов договорів", — зазначив офіцер.

"Міноборони докладатиме максимальних зусиль для боротьби з забудовниками, які не виконують свої зобов'язання, з відповідним відшкодуванням за зриви строків будівельних робіт та передачею матеріалів до правоохоронних органів для прийняття правового рішення", — підкреслив Чергінець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: