fbpx
Сьогодні
10:19 27 Вер 2018

В Україні вступили у дію нові правила паркування

Відсьогодні, 27 вересня, в Україні набув чинності закон про нові правила паркування транспортних засобів.

Про це повідомляє Рубрика.

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів" передбачає введення нових покарань для водіїв, які оплачують парковку або залишають автомобіль в заборонених місцях.

Подібні порушення правил будуть фіксувати за допомогою фото та відеозйомки. Квитанцію про штраф можуть залишити на лобовому склі автівки.

У тому випадку, якщо порушення було зафіксовано в автоматичному режимі, квитанцію відправлять рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Потім розглядом справи займуться інспектори з паркування.

Крім того, закон змінює розмір штрафів.

Перевищення швидкості на понад 50 кілометрів за годину в населених пунктах відтепер коштуватиме 3400 гривень замість попередніх 510 гривень.

Якщо водій спричинив ДТП і втік – теж 3400 гривень штрафу, ще й з можливою конфіскацією.

Кермувальника без прав каратимуть на 20,4 тисячі гривень. Якщо ж протягом року це повториться – заплатить уже 40,8 тисячі гривень.

Суттєвих змін зазнали правила паркування. До 1700 гривень – за неправильну парковку, а грубе порушення, як-от стоянка на дорозі у другому ряду, на "зебрі" чи трамвайних коліях дозволяє евакуювати авто навіть за відсутності власника.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Авто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: