fbpx
Сьогодні
21:38 27 Вер 2018

"Мовчання вбиває": учасники акції вимагають розкрити злочини проти активістів

У столиці на вулиці Банковій в урядовому кварталі представники громадський організацій і політичних партій вимагають розкривати напади на активістів в Україні.

Про це повідомляє УП.

На акції наразі присутні близько п'ятисот людей.

Перед присутніми виступають активісти, які безпосередньо зазнали нападів та їхні друзі.

Напередодні представники близько півсотні громадських організацій підписали відкриту заяву, в якій розповіли про свої вимоги.

Учасники акції вимагають реакції керівництва держави на напади, проведення позачергового засідання Ради нацбезпеки і оборони, оперативного та ефективного розслідування нападів, а також зустрічі з генпрокурором, головою СБУ, міністром МВС, президентом.

Крім того, громадські активісти вимагають створити у Верховній Раді України тимчасову слідчу комісію щодо нападів на активістів у 2017-2018, а від міністра МВС Арсена Авакова – публічного звіту про стан розслідування цих справ з трибуни парламенту.

На акції також присутні представники політичних партій, однак організатори підкреслюють, що акція не проходить під жодними політичними прапорами, а самим політикам, які хочуть виступити, буде надано слово ближче до півночі.

Прохід до адміністрації президента перекрила Нацгвардія. Правоохоронці працюють у посиленому режимі.

Такі ж акції також проходять в близько 10 містах України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: