fbpx
Сьогодні
19:56 26 Вер 2018

Підземна контрабанда: на Херсонщині знайшли незаконний водопровід до "Титану"

Прокуратура АРК спільно зі Службою безпеки зафіксувала та припинила незаконний відбір та транспортування води з Херсонщини в анексований Росією Крим.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури АР Крим.

"Прокуратура Автономної Республіки Крим спільно із Службою безпеки України зафіксувала та припинила незаконний відбір та транспортування води в сторону окупованого Криму. Свердловини, де здійснювався відбір, знаходяться за 15 метрів від лінії розмежування. За попередніми даними, замаскована пластикова труба була прокладена до 2014 року та веде до промислового підприємства, яке знаходиться одразу за лінією розмежування. У ході проведення слідчих дій, дане постачання було зафіксовано та припинено", – йдеться у повідомленні.

Як зазначають в прокуратурі, під час досудового розслідування кримінального провадження відносно ПрАТ "Кримський Титан" прокуратурою АР Крим разом із Службою безпеки України були проведено обшуки за місцезнаходженням двох свердловин у Каланчацькому районі Херсонської області, які, згідно з технічною документацією, призначалися виключно для видобутку підземних вод та їх постачання на вказане підприємство. За результатами проведених обшуків виявлено, що від однієї із свердловин пролягає прихований трубопровід через лінію розмежування з окупованою територією АР Крим у напрямку заводу ПрАТ "Кримський Титан". За допомогою труб здійснювалося приховане та необліковане постачання води.

Можлива потужність виявленої врізки в одній з свердловин – 250 кубометрів води на годину.

Прокуратурою АР Крим встановлюється коло осіб, які можуть бути причетними до даного водопостачання, та здійснюються заходи щодо надання правової кваліфікації зазначеним фактам.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: