fbpx
Сьогодні
22:53 26 Вер 2018

Ізраїль запустив високошвидкісний потяг між аеропортом Тель-Авіва та Єрусалимом

В Ізраїлі запустили високошвидкісний потяг, що сполучатиме Єрусалим з аеропортом Тель-Авіва, курсуючи спірними з Палестиною ділянками території.

Про це повідомляє Reuters.

«Ізраїль відкрив високошвидкісну залізницю між міжнародним аеропортом Тель-Авіва та Єрусалимом у вівторок. Це частина проекту вартістю два мільярди доларів, що викликає нарікання палестинців щодо свого маршруту, який пролягає маленькими частинами окупованого Західного берега», – йдеться у повідомленні.

Швидкісний потяг скоротить час подорожі між аеропортом Бен-Гуріон та Єрусалимом приблизно до 20 хвилин. Подорож автотрасою триває щонайменше 40 хвилин.

Потяг курсуватиме зі швидкістю до 160 кілометрів на годину (100 миль/год.), перетинаючи низку нових тунелів та мостів, проїжджатиме повз пагорби між Єрусалимом та аеропортом, що розташований приблизно за 40 км (25 миль) від міста.

Нова залізниця пролягає через території, які Ізраїль захопив у війні на Близькому Сході в 1967 році поблизу палестинського села Бейт Сурік, на околицях Єрусалима та в долині Латрун, що розташована посередині шляху між містом та аеропортом Бен-Гуріон.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: