fbpx
Сьогодні
12:51 26 Вер 2018

ГРУ планує ввести на Закарпаття "зелених чоловічків" з Угорщини, - Тимчук

Російське ГРУ планує ввести на Закарпатті озброєних "зелених чоловічків" з Угорщини з числа ультраправих, які фінансуються з Росії.

Про це пише координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

"За інформацією групи ІС, російська сторона (ГУ ГШ ЗС РФ, кол. ГРУ), активізувала інформаційно – пропагандистську кампанію щодо створення передумов і формування громадської думки для дестабілізації Закарпаття, використовуючи етнічний фактор (угорці) в регіоні, а також амбіції Будапешта", – пише він.

Так, даний захід буде впроваджуватися в рамках концепції "федералізації" України після виборів в 2019 році.

Дані дії і активізація ГРУ,  обумовлені необхідністю термінової зміни негативних тенденцій для російської військової розвідки через останні провали російського відомства (МН17, переворот в Чорногорії, втручання у вибори в США, отруєння Скрипаль в Солсбері).

Концепція дестабілізації Закарпаття від ГРУ є дещо модифікованим планом дій щодо Донбасу в 2014 році.

"А саме – провокації і нагнітання ситуації, які можуть закінчитися силовими протистояннями місцевих етнічних угорців і "українських націоналістів", групи яких будуть складатися як з російської агентури, так і просто з "корисних ідіотів", – зазначає Тимчук.

На наступному етапі ГРУ пропонується введення "угорських зелених чоловічків" з числа неонацистських і радикальних угруповань Угорщини, які фінансуються з РФ.

"Для "захисту" угорців Закарпаття, недопущення етнічних чисток і стабілізації ситуації в регіоні", – зазначає Тимчук.

За його словами, такий розвиток ситуації змусить Будапешт під тиском "громадської думки" втягуватися в даний процес більш активно.

"Зокрема – шляхом відповідних офіційних заяв і дипломатичних дій, які по факту будуть підігравати інтересам Москви. Яка, в свою чергу, буде заперечувати свою безпосередню участь, як і в 2014 році, і перекладати всю відповідальність на офіційний Будапешт і його спецслужби, тим самим ставлячи в незручне становище ЄС і НАТО", – додав він.

Надалі, за планом ГРУ, процес повинен піти за "донбаським сценарієм" шляхом утворення умовної "ЗНР".

"На чому також гратимуть проросійські кандидати на виборах в 2019 році (а саме -"чинна влада своєю злочинною діяльністю привела до подібної ситуації і чергової втрати українських територій"), – пише він.

До реалізації даного сценарію будуть причетні і багато українських "опозиційних політиків", які вже отримали гарантії фінансування і медійної підтримки цих процесів як з Москви, так і Будапешта.

"Подібний сценарій з використанням "наосліп" країни-члена НАТО, в разі успіху на Закарпатті, пропонується ГРУ до застосування і на інших напрямках", – додає Тимчук.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: