fbpx
Сьогодні
15:19 25 Вер 2018

Зеленський проходить у другий тур виборів, - опитування

Згідно з новими результатами опитування, комік та ведучий "Кварталу 95" Володимир Зеленський має шанс потрапити до другого туру президентських виборів.

Такі результати опитування оприлюднила соціологічна група "Рейтинг".

Зокрема, 42% респондентів зазначили, що на майбутніх парламентських виборах шукатимуть альтернативу серед нових партій, 38% – сказали, що голосуватимуть за політичні сили, які нині є у парламенті.

При цьому 61% людей вважає, що вибори-2019 не будуть чесними. Протилежна думка – у 16%.

Майже половина респондентів (44%) вважають, що президентом має стати нова людина навіть без досвіду державного управління, інша половина (43%) – що очолити країну має кандидат зi значним досвідом керування країною.

Щодо президентського рейтингу, то його лідером стала Юлія Тимошенко (13,2%), а друге місце посів Володимир Зеленський (7,8%).

П'ятірку замикають Петро Порошенко (6,8%), Анатолій Гриценко (6,6%) та Юрій Бойко (5,7%).

П'ятивідсотковий бар'єр вдалося подолати Вадиму Рабіновичу (5,4%), Олегу Ляшку (5,2%) та Святославу Вакарчуку (5%).

Іншого кандидата у президенти хотіли б бачити 4,9% опитаних, 17% людей важко відповісти, а ще 12,6% – не збираються брати участі у виборах.

Рейтинг "другого вибору" показує, що теоретично Гриценка, Тимошенко та Зеленського могли б ще підтримати до 5% опитаних за умови, якщо їхній основний фаворит не братиме участі у виборах.

Вакарчука за таких умов могли б підтримати ще 4,4% виборців, Рабіновича – 3,8%, Садового – 3,4%, Ляшка – 2,8%, Наливайченка – 2,2%, Шевченка – 2,2%.

Перший щабель антирейтингу закріпився за Порошенком (50%), на другій та третій сходинці з великим від нього відривом розмістилися Ляшко (26%) та Тимошенко (25,8%). У Бойка та Рабіновича цей показник становить 23,6% та 16,2% відповідно.

Найменший антирейтинг у Романа Безсмертного (2%), Олександра Шевченка (2%), Валентина Наливайченка (3,4%) та Андрія Садового (3,8%).

Рейтинг 25 вересня

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: