fbpx
Сьогодні
22:01 25 Вер 2018

В Україні запустили мобільний додаток для сортування сміття

25 вересня компанія MacPaw, в рамках проекту MacPaw Labs, запустила застосунок «Сортуй», щоб полегшити процес сортування сміття.

У застосунку зібрані рекомендації по утилізації відходів від популярних станцій прийому вторсировини.

Сортуй!

У 2017 році в Україні було вироблено 366,4 млн тонн відходів, це на 24% більше, ніж роком раніше. При цьому динаміка утилізації відходів опустилася нижче позначки в 25%, згідно з даними Державної служби статистики України. Із допомогою «Сортуй» ці показники можна покращити.

Сортуй!

«В офісі MacPaw сміття сортується вже більше півтора року. До вирішення питання підходили грунтовно: читали лекції, писали довгі статті з правилами сортування, завішували простір у баків плакатами і гаслами. Але все це радше лякало і відштовхувало, ніж мотивувало. Був навіть період, коли я сиділа біля сортувальних баків і особисто кожному розповідала що, куди і в якому вигляді кидати, – поділилася Олександра Чернявська, куратор проекту. – Потім зовсім різні люди почали ділитися ідеєю створення застосунка, який би підказував, як сортувати правильно».

За 7 місяців роботи над застосунком в проекті «Сортуй» взяли участь понад 10 ентузіастів MacPaw. Результат їхньої праці полегшить життя як еко-початківцям, так і досвідченим послідовникам «zero-waste». Застосунок підкаже як і де дати друге життя контейнерам з фольги, електроприладам, коробкам з-під піци і навіть старому одягу.

Отже, «Сортуй»

– всього за три кліка визначить тип сировини;
– розповість про особливості і умови сортування окремих видів сміття;
– покаже найближчу станцію сортування і побудує до неї маршрут;
– запропонує на вибір універсальні правила сортування або адаптовані до вимог станцій «Київвторресурси» і «Україна без сміття»;
– сповістить про зміни правил сортування.

Відсортовані відходи застосунок пропонує передавати в такі організації, як:

– «Україна без сміття»;
– «Київміськвторресурси»;
– «Екологічні інвестиції»;
– «Екологічні переробні технології»;
– «Центр управління відходами»;
– Благодійний магазин «Ласка»;
– КП «Київкомунсервіс».

Застосунок можна завантажити безкоштовно з App Store і Google Play.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: