fbpx
Сьогодні
17:37 25 Вер 2018

Ультиматум УПЦ МП: константинопольські екзархи мають покинути Україну

Священний Синод Української православної церкви Московського патріархату вимагає, щоб екзархи, призначені Константинопольським Патріархом, покинули "канонічну територію" УПЦ МП.

Ця заява була оголошена після засідання, яке відбулося 25 вересня в Києво-Печерській Лаврі, повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Зазначається, що під час засідання Синоду призначення Константинопольським Патріархатом екзархів до Києва було назване "грубим втручанням" у внутрішні справи Української Православної Церкви і порушення її канонічної території.

"Відповідно, Синод УПЦ закликав Патріарха Константинопольського Варфоломія припинити втручання у внутрішні справи Української Православної Церкви та не порушувати її канонічної території", – йдеться у повідомленні.

"Екзархи Константинопольського Патріархату архієпископ Памфілійський Даниїл та єпископ Едмонтонський Іларіон мають покинути канонічну територію Української Православної Церкви", — йдеться у рішенні синоду.

В УПЦ МП наголосили, що "їхня діяльність є антиканонічною та порушує міжконфесійний мир в Україні".

Повідомляється, що єпископату УПЦ ухвалено призупинити співслужіння з ієрархами Константинопольського Патріархату.

Члени Священного Синоду закликали клір, чернецтво та вірян УПЦ МП  посилити свої молитви за збереження єдності Святого Православ'я.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: