fbpx
Сьогодні
21:28 25 Вер 2018

Швейцарія відмовила Абрамовичу у виді на проживання, - ЗМІ

Влада Швейцарії відмовила у видачі посвідки на проживання російському бізнесменові Роману Абрамовичу, оскільки запідозрили його у відмиванні грошей.

Про це повідомляє Gardian.

"Федеральна поліція Швейцарії вважає, що російський олігарх Роман Абрамович становив би загрозу громадській безпеці і завдав би репутаційного ризику країні, якщо став би резидентом", – йдеться в статті.

Зазначається також, що у вівторок власник футбольного клубу "Челсі" програв семимісячну судову битву з видавцем медіа-групи Tamedia, в результаті якої намагався запобігти публікації інформації про причини, з яких він не зміг отримати вид на проживання. Тяганина почалася ще в лютому, коли ЗМІ отримало лист із рекомендаціями поліції службі міграції. Правоохоронці після ретельного вивчення досьє претендента запідозрили, що його статки нажиті не в останню чергу нечесними шляхами – завдяки відмивання грошей, а крім того, їх володар пов'язаний із кримінальними структурами.

Адвокати Абрамовича пообіцяли судитися з тими, хто міг зробити надбанням громадськості висновки поліції, що "важко піддаються перевірці".

Довідка

Абрамович подав прохання про вид на проживання в Швейцарії у липні 2016 року. При цьому він сподівався влаштуватися на ексклюзивному лижному курорті Верб'єр. Спочатку місцева влада позитивно сприйняла ідею появи такого платника податків, однак на федеральному рівні на ситуацію подивилися по-іншому. У червні 2017 року Абрамович відкликав своє прохання.

Після отруєння Скрипалів у березні Лондон зробив кроки щодо російських бізнесменів, навесні Абрамович не став продовжувати свою візу, а в травні отримав громадянство Ізраїлю.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: