fbpx
Сьогодні
22:50 24 Вер 2018

У США є детальна інформація про війська РФ на Донбасі

Photo by Mark Wilson/Getty Images)

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що у США є детальна інформація про російські війська на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв'ю Эху Москвы, відповідаючи на питання, чи є у нього дані, що на Донбасі перебувають російські військові частини.

"Так. Що б я не сказав, мені відразу заперечить хтось, кому не подобаються ті чи інші цифри, але дозвольте мені зазначити, що ми дуже ретельно вивчили це питання. У нас є дуже хороша інформація про командирів, ланцюжок командування, типи військ, їх фінансування, чисельність військовослужбовців регулярної російської армії, чисельність спеціалізованих підрозділів, а більшу частину сил складають контрактники", – сказав Волкер.

Він додав, що цими силами безпосередньо командує Росія "через ланцюжок командування, що включає регулярні війська, регулярних офіцерів", а більша частина сил – "це контрактники, яким платить Росія".

За словами Волкера, частина російських військових, найнятих за контрактом, – це громадяни України.

"Дехто з них є громадянами України, також найнятими на контрактній основі. Багато з них ними не є. Дехто з них – громадяни Росії, дехто – серби, дехто – з Білорусі. Як ви знаєте, вони прибувають звідусіль, і їх наймає і організовує ця компанія. Але в кінцевому підсумку це незаконні збройні формування на території України", – заявив він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: