fbpx
Сьогодні
Відео 15:00 24 Вер 2018

СБУ оприлюднила переговори ватажків бойовиків щодо розподілу влади в "ДНР"

СБУ перехопила розмови ватажків бойовиків з "ДНР" щодо розподілу влади у псевдореспубліці.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки.

Шостого вересня 2018 року приблизно о 18:30 офіційний радник вже загиблого Олександра Захарченка Олександр Казаков зателефонував Дмитру Трапезнікову, який на той час виконував обов'язки голови так званої "ДНР".

"Як стало зрозуміло із розмови, вони чітко розраховують на вирішення ситуації Владиславом Сурковим, усім відомим в іпостасі помічника президента РФ Путіна та куратора тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей", – пише СБУ.

Під час спілкування стало ясно, що ватажки бойовиків очікували на вердикт Суркова після відповідної наради у Москві щодо затвердження росіянами майбутнього голови "ДНР" та "Совета Министров ДНР".

У той же день близько дев'ятої вечора між (на той час в.о. головою фейкової "ДНР") Дмитром Трапезніковим та Денисом Пушиліним, який обіймав посаду спікера "Народного Совета ДНР", відбулася ще одна розмова.

"Товариші" узгоджували свої дії спільно із "керівником МГБ ДНР" Павленком стосовно якнайшвидшої нейтралізації Казакова (радника Захарченка) через позбавлення його волі. За їхньою інформацією, Казаков у власних цілях планував героїзувати "образ колишнього ватажка "ДНР" та забезпечити збереження влади так званої "групи Захарченка", – пише СБУ

У цій бесіді Пушилін, зокрема, висловлює особисту зацікавленість в негайному усунені з посади міністра доходів та зборів "ДНР" Тимофеєва, відомого під прізвиськом "Ташкент".

"Зміст перемовин вказує на існуючий сталий конфлікт між "керманичами фейкової республіки". Він доводить наміри Пушиліна та Трапезнікова у будь-який спосіб позбутись впливових конкурентів "з команди Захарченка", зокрема Казакова і Тимофеєва", – додали в СБУ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: