fbpx
Сьогодні
16:54 24 Вер 2018

Росії передали ультиматум "сидіти тихенько" на випадок удару США по Сирії, - політолог

Росія отримала ультиматум не втручатися у війну в Сирії, коли розпочнеться операція по знесенню режиму Башара аль-Асада.

Про це пише російський політолог Анатолій Несміян "Ель Мюрід".

За його словами, на Заході не відмовилися від ідеї розгрому Асада і викидання з Сирії військ Ірану.

"Зараз складається цілком сприятлива ситуація: масований удар крилатими ракетами по військах і позиціям ППО Сирії може дозволити почати наступ 100-тисячного угруповання бойовиків (антиурядові повстанці, – ред.) з Ідлібу, куди Туреччина останнім часом практично в щоденному режимі жене свої військові конвої з військами і озброєнням", – пише він.

Крім того, йдуть активні поставки зброї сирійським курдам, які вже контролюють весь північний схід країни.

"Там на Євфраті проти них зібрано буквально 3-4 тисячі іранських бандформувань Бадр і Аль-Кудс", – зазначає він.

Таким чином, у Асада дуже мало шансів самостійно вистояти. Єдине чого США хочуть уникнути – це будь-якого ризику з точки зору своїх втрат в такій війні

"І російська ППО навколо Хмейміма – єдиний невизначений фактор. По всій видимості, метою всіх подій навколо російської авіабази – і робота бойовиків, і спільна операція ізраїльської авіації з невідомими підводними човнами (ізраїльськими або американськими) 17 вересня – це підготовка до ультиматуму, який американці мають намір пред'явити Кремлю, щоб той сидів тихо в разі удару США по Асаду", – зазначив Несміян.

На його думку, це можливо була одна з останніх підготовчих акцій до удару США по Сирії.

"Удар США по Асаду (можливо) відбудеться буквально в найближчі три-чотири тижні. Можливий варіант перенесення цього удару на кілька місяців вперед – на 2019 рік", – прогнозує політолог.

Проте, сьогодні пройшла новина, що Росія поставила в Сирію ракетний комплекс С-300.

"Це, мабуть, відмова від висунутого Кремлю ультиматуму сидіти тихо, як миша під віником. Відповідно, наші "партнери" будуть роздумувати про більш жорсткий варіант розмови", – додав він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: