fbpx
Сьогодні
21:54 24 Вер 2018

Політв’язні: українця Лимешка етапували з Криму до Росії

Українця Геннадія Лимешка, заарештованого за підозрою в підготовці диверсій, етапували з окупованого Криму до Ставропольського краю у Росію.

Про це повідомила його дружина Ірина Лимешко у Facebook.

"Гену етапували в Дедимкіно, Ставропольський край. Я вже готую прохання до українського консула в Ростові-на Дону, щоб зустрівся з ним та перевірив його умови перебування в колонії!" – розповіла вона.

Крім того жінка звернулася до міністерства закордонних справ України з проханням про надання чоловіку адвоката, який би навідував його в колонії та тримав зв'язок з сім'єю.

24 липня Верховний суд анексованого Росією Криму залишив у силі вирок українцеві Геннадію Лимешку, заарештованому влітку 2017 року за підозрою в підготовці диверсій.

Гену етапували в Дедимкіно, Ставропольський край. Я вже готую прохання до українського консула в Ростові -на Дону ,…

Posted by Ірина Михайлова Лимешко on Saturday, September 22, 2018

10 травня підконтрольний Кремлю Судакський міський суд визнав Геннадія Лимешка винним і призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі за звинуваченням у "незаконному придбанні, зберіганні й носінні вибухових речовин".

Провину Лимешко визнав, справа розглядалася в особливому порядку. Серед пом'якшувальних обставин, врахованих судом, – малолітня дочка Лимешка.

Серед обтяжуючих – політичний мотив злочину: "ненависть і ворожнеча у зв'язку з приєднанням Криму до Росії".

Термін відбування покарання обчислюється з 10 травня 2018 року.

12 серпня 2017 року ФСБ Росії повідомила про затримання в анексованому Криму чоловіка, якого вони назвали "агентом СБУ" і звинуватили в підготовці диверсій на півострові.

Пізніше російські спецслужби оприлюднили відео затримання й допиту чоловіка. На камеру він назвав себе Геннадієм Лимешком 1992 року народження і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території Криму.

У Міноборони України повідомили, що затриманий на анексованому півострові й оголошений ФСБ Росії "агентом СБУ" громадянин України Геннадій Лимешко служив у Збройних силах України за контрактом і був звільнений у травні 2017 року через службову невідповідність.

У СБУ назвали "черговою провокацією" повідомлення ФСБ Росії про затримання українського "агента".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: