fbpx
Сьогодні
11:54 24 Вер 2018

Німеччина не відмовиться від "Північного потоку-2", - Süddeutsche Zeitung

Німецькі промисловці не мають наміру відмовлятися від будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Про це йдеться у статті видання Süddeutsche Zeitung, передає Deutsche Welle.

Очільник Федерального об'єднання німецької промисловості (BDI) Дітер Кемпф зауважив, що через питання надійності поставок газу економіка виступає за диверсифікацію каналів постачання енергоресурсів.

За його словами, низька ціна скрапленого газу, яку нині пропонують США, "нічого не означає", оскільки його ще необхідно доставити через Атлантику, а для цього не вистачає необхідної інфраструктури.

Зараз будівництвом газогону займається міжнародний консорціумом, в якому 50% належать російському "Газпрому". Серед учасників консорціуму – дочка BASF Wintershall, Uniper і Shell.

Також нещодавно російський президент Володимир Путін наголосив, що Росія готова повністю фінансувати спорудження газопроводу, якщо США введуть санкції проти учасників консорціуму, які реалізують цей проект.

Зазначимо, напередодні президент США Дональд Трамп назвав проект газогону з Росії до Німеччини "Північний потік-2" "абсурдним" та "неадекватним".

Україна виступає проти будівництва газопроводу та непокоїться через можливу втрату статусу головної транзитної держави для російського газу в ЄС. Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявляв, що втрати для України можуть становити $3 мільярда щороку.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: