fbpx
Сьогодні
17:29 24 Вер 2018

Манхеттен в Україні: 27 вересня стартує 21-й фестиваль короткометражних фільмів

27 вересня в Україні розпочинається найбільший інтерактивний Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів, в рамках якого взяти участь у виборі найкращої короткометражки року може кожен глядач.

Цього року щорічний кіноогляд пройде 21-й раз і об'єднає поціновувачів короткого метра на показах в 350 містах на шести континентах. Українці вже в дванадцятий раз долучаються до глядачів по всьому світу і беруть участь у виборі фільму-переможця, а також найкращої акторської роботи.

У шорт-лист 2018 увійшло дев'ять фільмів: Lacrimosa (Австрія), Хижак (Канада), Домашній покупець (США), Хтось (Німеччина), Вона (Косово), Пожежа у Картон-сіті (Нова Зеландія), Шушутаж (Угорщина), Голова в мішку і Два незнайомці, які зустрічаються п'ять разів (Велика Британія). Прем'єри більшості фільмів-фіналістів відбулися на престижних світових кінофестивалях – у Берліні, Торонто, Трайбеці та інших. Організатори фестивалю отримали 1565 заявок із 73 країн.

«Двадцять років тому я заснував Манхеттенський кінофестиваль короткометражних фільмів – притулив екран до вантажівки в Маленькій Італії, Нью-Йорк, на показі було близько 200 чоловік. Цей проект завжди будувався навколо прекрасних фільмів, відмінних місць і вдячної аудиторії. Саме ця комбінація робить його одним із найбільших фестивалів короткометражних фільмів у світі. Я так пишаюся ним, тому що його створила саме публіка», – розповідає засновник фестивалю Ніколас Месон.

В Україні організатором Maнхеттенського фестивалю виступає компанія Артхаус Трафік. Фестиваль проходить у кінотеатрах з 27 вересня по 7 жовтня. 25 вересня у столичному кінотеатрі Планета кіно (ТРЦ Блокбастер) відбудеться прем'єрний показ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: