fbpx
Сьогодні
19:27 24 Вер 2018

Доступність метро для людей з інвалідністю, - коментар голови столичної підземки

Фото Тhe Village

Співробітники, які можуть надати супровід для людей з інвалідністю є на всіх стаціях. Але якщо раптом потрібні додаткові, то їх приїзд займає 10-15 хвилин. У нас є спеціальний телефон, куди пасажир з інвалідністю, плануючи свою поїздку, може зателефонувати, повідомити свій маршрут і його вже чекатимуть.

Про це розповів керівник київського метрополітену Віктор Брагінський в інтерв'ю для ЕП.

"Надання супроводу – це необхідність через планування станцій. На жаль, як ви знаєте, в Радянському Союзі ніхто не орієнтувався на те, щоб зробити метро доступним для людей з інвалідністю. Зараз ми проводимо проекти по адаптації інфраструктури метро до потреб людей з інвалідністю, щоб вони максимально швидко могли здійснювати поїздку ", – розповів він.

За його словами, супровід з воєнізованою охороною підтримала Національна асамблея людей з інвалідністю.

"Як ви вважаєте, чи зможе контролер або чергова, а це у нас 90% жінки, якщо вона сама важить 50 кг, самостійно утримати коляску, закріпити її на ескалаторі, безпечно супроводити людини з інвалідністю, і при цьому нести відповідальність за всіх пасажирів, які перед нею на ескалаторі? Або з цим завданням краще впораються співробітники воєнізованої охорони, які мають фізичну підготовку і набагато сильніше жінок? На мою думку, це краще робити співробітникам міцніше, щоб уникнути будь-яких травматичних ситуацій. Це рішення, в першу чергу пов'язано з безпекою як людини з інвалідністю, так і інших пасажирів, яких ми перевозимо. Тому, коли хтось говорить "поставили воєнізовану охорону" – це свідоме перекручування", – зазначив Брагінський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: