Новини

В Україну не пустили пропагандистські книги з Росії

Держкомтелерадіо відмовив у видачі дозволів на ввезення з території РФ п'яти книжок, в яких присутні ознаки антиукраїнської пропаганди, фальсифікується історія і нав'язуються імперські ідеологічні доктрини держави-агресора.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, відмовлено у наданні дозволу на ввезення двох детективних романів – Дар'ї Дезомбре і Тетяни Устинової, в яких героїзуються силові структури країни-агресора.

Імпортери видавничої продукції не отримали дозвіл на ввезення книги "Все, що повинен знати кожен освічений хлопчик" московського видавництва АСТ, в якій нав'язують ідеї "русского мира", пропагуються імперські геополітичні доктрини, які передбачають об'єднання народів навколо держави-агресора.

Також відмовили у ввезенні п'яти тисяч примірників книги Александрова "Велика книга нумерології", в якій фальсифікується історія України, а окрема глава присвячена президенту РФ Володимиру Путіну.

Відмовлено у видачі дозволу на ввезення десяти тисяч примірників книги Андрія Філімонова "Пуголовок і святі". Книга містить образливі висловлювання на адресу українців.

У загальному комітет надав 71 відмову у видачі дозволів на ввезення 264 тис. 500 примірників видань антиукраїнського змісту.

У той же час Держкомтелерадіо видав дозволи на ввезення 21 тис. 678 назв видавничої продукції, серед якої переважає світова, європейська та російська класика, світові бестселери, дитяча література.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський: цього тижня російські війська здійснили понад 380 обстрілів українських регіонів

Цього тижня російські військові здійснили понад 380 обстрілів українських міст та регіонів. Це служить черговим… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Путін недооцінив волю українців до опору: австрійський генерал назвав головні помилки росії під час вторгнення в Україну

У Москві були впевнені, що спротив під час повномасштабного вторгнення росії в Україну буде таким… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Міноборони: забезпечення одного військового без зброї оцінюється в $30 тисяч

Забезпечення одного військовослужбовця, не враховуючи зброю, обходиться державному бюджету в 30 тисяч доларів, або близько… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Знай наших: збірна України з хокею виграла Чемпіонат світу 2024 у Дивізіоні IB та підвищилася у класі

У Литві завершився чемпіонат світу з хокею у Дивізіоні IB, де збірна України виборола перемогу.… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Повітряних Силах розповіли, чому росія обрала тактику ударів балістикою по Україні

Є ціла низка причин у тому, що останнім часом російські загарбники при ударах по Україні… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Набув чинності закон, який скасовує статус “‎обмежено придатний”: деталі

Міністерство оборони України внесло зміни до свого наказу №402, який регламентує роботу військово-лікарських комісій (ВЛК).… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.