fbpx
Сьогодні
11:52 23 Вер 2018

В Україну не пустили пропагандистські книги з Росії

Держкомтелерадіо відмовив у видачі дозволів на ввезення з території РФ п'яти книжок, в яких присутні ознаки антиукраїнської пропаганди, фальсифікується історія і нав'язуються імперські ідеологічні доктрини держави-агресора.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, відмовлено у наданні дозволу на ввезення двох детективних романів – Дар'ї Дезомбре і Тетяни Устинової, в яких героїзуються силові структури країни-агресора.

Імпортери видавничої продукції не отримали дозвіл на ввезення книги "Все, що повинен знати кожен освічений хлопчик" московського видавництва АСТ, в якій нав'язують ідеї "русского мира", пропагуються імперські геополітичні доктрини, які передбачають об'єднання народів навколо держави-агресора.

Також відмовили у ввезенні п'яти тисяч примірників книги Александрова "Велика книга нумерології", в якій фальсифікується історія України, а окрема глава присвячена президенту РФ Володимиру Путіну.

Відмовлено у видачі дозволу на ввезення десяти тисяч примірників книги Андрія Філімонова "Пуголовок і святі". Книга містить образливі висловлювання на адресу українців.

У загальному комітет надав 71 відмову у видачі дозволів на ввезення 264 тис. 500 примірників видань антиукраїнського змісту.

У той же час Держкомтелерадіо видав дозволи на ввезення 21 тис. 678 назв видавничої продукції, серед якої переважає світова, європейська та російська класика, світові бестселери, дитяча література.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: