fbpx
Сьогодні
Фото 15:04 23 Вер 2018

У Краматорську в магазині штор виявили підпільну майстерню з виготовлення боєприпасів

У місті Краматорськ Донецької області правоохоронці виявили підпільну майстерню з вироблення боєприпасів та двох виробників, 32 і 43 років.

Про це повідомляють у прес-службі Поліції Донеччини.

Зазначається, що затримані є "фанатами зброї та завзятими мисливцями".

За інформацією поліції, зловмисники орендували на місцевому ринку приміщення, де був розташований магазин штор. За стіною, в потаємній кімнаті, чоловіки збирали патрони, підганяючи калібр під сучасну мисливську зброю іноземного виробництва.

Для виготовлення використовували стріляні гільзи та "реставрували" їх. Покупців знаходили через інтернет.

В ході обшуків у майстерні, вдома та у гаражі поліцейські вилучили не тільки нелегальну продукцію та інструменти для її виготовлення, але й бойову зброю – незареєстрований карабін, гранату до підствольного гранатомету, великокаліберні боєприпаси та понад 600 патронів армійського зразку.

Зброя та боєприпаси спрямовані на експертизу, їх походження встановлюється. Незаконно виготовлений товар перевірять балістики – чи використовувалися ці патрони для вчинення злочинів. Також встановлюється коло покупців нелегальних боєприпасів.

Затриманим інкримінується ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: