Новини

Напади на активістів: громадськість Одеси висунула владі свої вимоги

Члени громадських організацій, правозахисники та співробітники ЗМІ Одеса звернулися до президента України, глав МВС, ГПУ та СБУ із закликом розслідувати усі факти нападу на журналістів та активістів у місті.

Про це йдеться у спільній заяві представників громадянського суспільства Одеси, яку оприлюднено 23 вересня.

"Ситуація, що склалася в Одесі, може призвести до вкрай негативних наслідків для громадської та національної безпеки і потребує негайного втручання органів центральної влади.  Закликаємо представників влади вжити комплекс невідкладних заходів для недопущення дестабілізації ситуації в Одеській області та захисту прав і свобод громадян", – йдеться у заяві.

Зокрема, від Петра Порошенка вимагають "негайного обговорення ситуації, що склалась в Одесі на позачерговому засіданні РНБО та створення єдиного штабу щодо контролю за розслідуванням усіх фактів нападу на журналістів та активістів".

Від глави МВС Арсена Авакова та голови Нацполіції Сергія Князєва вимагають звільнити начальника ГУ НП в Одеській області Дмитра Головіна та його заступників, від голови СБУ Василя Грицака — звільнити главу облуправління СБУ Олександра Довженка та розслідувати "усі прояви сепаратизму у місті та області".

Від генпрокурора Юрія Луценка вимагають звільнення керівника прокуратури Одеської області Олега Жученка, його заступників та взяття під особистий контроль розслідування усіх фактів нападів на журналістів та активістів.

"Від уповноваженого ВР з прав людини – доповіді щодо стану справ у Одеській області з приводу дотримання прав журналістів, громадських активістів та розслідування відповідних кримінальних проваджень", – зазначено у заяві.

Окрім того Верховна Рада має створити спецкомісію щодо ситуації, яка склалась в Одесі щодо захисту прав представників громадянського суспільства та розслідування відповідних кримінальних проваджень правоохоронними органами.

Підписантами заяви виступили партії "Національний Корпус", Народний Рух України, Громадянська позиція, ДемАльянс, Сила Людей, "Самопоміч", "Рух нових сил", низка громадських організацій та кілька засобів масової інформації.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Позиція Трампа щодо України “не така чорно-біла, як дехто думає”, – Сікорський

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що позиція кандидата в президенти Сполучених Штатів від… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ворог атакував КАБами село на Харківщині, є руйнування

У ніч на 29 квітня російські війська обстріляли керованими авіабомбами село на Харківщині. Про це… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Україна зможе отримувати кошти на фінансування війни до 2028 року

Україна отримала від Сполучених Штатів життєво важливу військову допомогу в розмірі 61 млрд доларів. Проте… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Латвія передала Україні обладнання для відновлення енергетики: трансформатор із Ризької ГЕС та інше

Акціонерне товариство Latvenergo з метою відновлення енергосистеми України передало пакет обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури.… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У ISW зазначили, що відхід військ ЗСУ з позицій не сприяє швидким тактичним успіхам росіян

Експерти Інституту вивчення війни вважають, що відхід Сил оборони з позицій від Бердичів, Семенівки та… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Головнокомандувач ЗСУ показав авіаудари по місцях зосередження особового складу росіян

Військові Збройних сил України завдали ударів по місцях зосередження російських загарбників. Про враження цілей у… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.