fbpx
Сьогодні
18:15 22 Вер 2018

Командування ЛитПолУкрбриг перейшло до українця

Український полковник Дмитро Братішко 20 вересня 2018 року підписав протокол та прийняв у польського бригадного генерала Зенона Бжушко під своє командування Литовсько-Польсько-Українську бригаду імені Великого гетьмана Костянтина Острозького.

Захід відбувся в Люблині у кімнаті слави командування Багатонаціональної бригади за участю особового складу ЛитПолУкрбриг та членів координаційної групи, передає Простір.pl.

Протокол передачі-прийому повноважень завірили голови національних делегацій координаційної групи – полковник ЗС Литовської Республіки Томас Масаітіс, полковник ЗС Республіки Польща Маріуш Чішовіч та полковник ЗС України Олексій Шандар.

"Це знакова та дуже відповідальна подія – Україна в особі українського командира та ще 17 офіцерів штабу бере на себе зобов'язання підтримувати набуті операційні спроможності командування ЛитПолУкрбриг й розвивати далі тісну співпрацю в форматі цієї багатонаціональної військової частини. Ми будемо працювати плідно із заступником – офіцером ЗС Литовської Республіки та начальником штабу – офіцером ЗС Республіки Польща у напрямку набуття взаємосумісності та злагодженості дій у виконанні тих завдань, які отримуватимемо від наших керівників", – зазначив Братішко.

Також, цього дня у люблинській філармонії відбувся святковий концерт з нагоди 3-річниці створення Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького та нагородження особового складу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: