fbpx
Сьогодні
Дослідження 19:14 21 Вер 2018

Тиск в соцмережах: жінки і дівчата стали відчувати себе менш щасливими

Стрес і тиск в соціальних мережах змушує дівчаток і молодих жінок відчувати себе набагато менш щасливими, ніж 10 років тому, стверджує нове дослідження.

За останнє десятиліття популярність соціальних медіа-платформ, таких як Facebook, Twitter і Instagram, зросла: люди стали залежні від своїх смартфонів і перевіряють їх по кілька десятків разів на день. Ця фіксація на соцмережах позначилася на психічному здоров'ї багатьох дівчат і молодих жінок, свідчать дослідження, проведені благодійною організацією Girlguiding, пише The Independent.

За даними організації, тільки чверть дівчаток і молодих жінок у віці від 7 до 21 років вважає себе дуже щасливими. Це різко контрастує з даними 2009 року, коли результат був 41%.

Більш того, 59% дівчаток і молодих жінок у віці від 11 до 21 року заявили, що соціальні мережі є однією з основних причин стресу в їхній віковій групі, а 69% називають причиною стресу іспити і тести.

Результати нового дослідження виявили вплив стресу на психічне здоров'я дівчаток і молодих жінок: так, 50% учасників опитування у віці від 11 до 21 років говорили, що почуття нещастя негативно позначається на їхньому здоров'ї.

Представник Girlguiding Аманда Медлер каже, що необхідно краще піклуватися про психічне здоров'я дівчаток і молодих жінок, які регулярно відчувають невдоволення і стрес.

«Меседж, який надходить від дівчат і молодих жінок, не може бути більш ясним. Він говорить про серйозність проблем, з якими вони стикаються щодня, і про негативний вплив на їхнє життя, – каже Медлер. – Погано, що сьогодні дівчатка не щасливі, і більша кількість має проблеми з психічним здоров'ям, ніж в попередні роки».

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: