fbpx
Сьогодні
Фото 12:03 21 Вер 2018

Київ поїхав велосипедом на роботу

Фото avk.org.ua

Сьогодні, 21 вересня, співробітники компаній, організацій та установ Києва приєдналися до найбільшого велосипедного флешмобу «Велосипедом на роботу» напередодні всесвітнього Дня без авто.

Флешмоб у столиці традиційно організувала громадська організація «Асоціація велосипедистів Києва».

Велосипедом на роботу

«У Києві все більше людей користуються велосипедом як транспортом для щоденних поїздок на роботу, навчання чи у справах, бо це корисно для здоров'я, гаманця і якості повітря. За останніми даними підрахунку велосипедистів, кількість користувачів велосипеда в столиці зросла за рік на 40%. Ще більше людей їздили би велосипедом, якби для цього в Києві створювались безпечні умови. Але схоже, що мер Києва Віталій Кличко більше піклується про тварин у зоопарку, ніж про здоров'я і безпеку киян. За дорученням Кличка, кошти на розвиток велоінфраструктури у 2018 році хочуть віддати на ремонт зоопарку», – заявили в Асоціації велосипедистів Києва.

Велосипедом на роботу

Учасники та учасниці флешмобу «Велосипедом на роботу» зустрілись на Майдані Незалежності, де їх чекав сніданок з кавою і круасанами, фотозона, конкурси та музика від велодіджея. На Майдані пройшов конкурс на найкращий діловий лук. У конкурсі Best Corporate Team взяли участь 12 компаній та установ, а перемогли дві найбільші корпоративні велоколони від ДП НЕК «Укренерго» і мережі Ланет. Призи переможцям конкурсу вручав зірковий ведучий флешмобу – шоумен Тімур Мірошниченко, який був ведучим Євробачення 2017.

Велосипедом на роботу

Флешмоб пройшов у рамках проекту Cycling Matters за фінансової підтримки Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується Pact в Україні.

Генеральним партнером флешмобу стала система громадського велопрокату Nextbike Kyiv.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: