fbpx
Сьогодні
22:26 21 Вер 2018

Франція планує запровадити платні дороги у Парижі і великих містах

Фото Reuters

Франція планує полегшити Парижу та іншим великим містам процедуру введення платних доріг – таким чином прагнуть знизити рівень забруднення та заторів.

Про це Reuters повідомило джерело у французькому уряді.

Згідно з ухваленим у 2015 році законодавством, французькі міста мають право запроваджувати збори за проїзд міськими дорогами, але тільки на експериментальній основі і на період не більше трьох років.

"Жодне місто не буде інвестувати в інфраструктуру платних доріг на таких умовах. Законодавча база є надто обмежуючою, вона повинна розвиватися", – заявило джерело.

За його словами, Міністерство транспорту готує указ про введення плати за в'їзд на дорогах міст у рамках нового закону про мобільність, який буде представлений восени цього року.

Сінгапур, Лондон, Стокгольм і Мілан вже впроваджують системи платних доріг, однак Франція цього досі не зробила, хоча має розвинену систему дорожніх зборів на автомагістралях.

Водночас Париж вже збільшив плату за паркування та запровадив систему наклейок, щоб не допустити найбільш забруднюючі автомобілі на дороги у дні високого рівня забруднення повітря.

Торік мер Парижа також заявила, що хоче заборонити проїзд автомобілів на бензинових і дизельних двигунах до 2030 року.

Разом з тим джерела стверджують, що плата за проїзд дорогами міст навряд чи буде введена до проведення муніципальних виборів у 2020 році.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: