fbpx
Сьогодні
16:50 20 Вер 2018

Оновлення парку локомотивів: в Україні можуть з'явитися електровози з Франції та Китаю

Фото World Business Chicago

Компанія "Укрзалізниця" підписала меморандум про взаєморозуміння з двома виробниками устаткування і залізничного рухомого складу – з французькою Alstom і китайською CRRC.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"Наша стратегічна мета – оновлення парку локомотивів. Наразі ми вже маємо стратегічного партнера в постачанні тепловозів. І тому активно вивчаємо можливості ефективної співпраці з оновлення парку електровозів", – зазначив керівник УЗ Євген Кравцов.

Щойно мав розмову з китайськими колегами із CRRC. Це один з найбільших у світі виробників обладнання та залізничного…

Posted by Євген Кравцов on Wednesday, September 19, 2018

Про деталі меморандумів з китайцями і французами не повідомляється, проте в "Укрзалізниці" кажуть, що керівництво компанії буде наполягати на локалізації виробництва.

"Потреби компанії – придбати не менше 200 локомотивів протягом наступних семи років, а до 2029 року – до 500 нових електровозів. Якщо вантажні і пасажирські вагони здатні виготовити вітчизняні виробники, то до виробництва сучасних локомотивів необхідно залучити іноземні компанії", – розповів Кравцов.

Наразі частка електрифікованих колій "Укрзалізниці" становить 47%, недавно урядом поставлено завдання протягом двох років довести цю цифру до 54%.

При цьому парк електровозів налічує близько 800 одиниць, їх середній вік дорівнює 39,2 рокам, а зношеність – 92%.

Як зазначає ЦТС, електровози виробництва CRRC з 2012 року експлуатуються на залізницях Білорусі. Моделі "білоруських" локомотивів є адаптацією китайського електровоза, який був розроблений CRRC спільно з Alstom на основі електровоза Prima 47000.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: