fbpx
Сьогодні
Фото 17:52 20 Вер 2018

"Кентавр" у дії: на воду спущено новий десантно-штурмовий катер ВМС ЗСУ

Сьогодні, 20 вересня, у Києві відбувся спуск на воду ще одного десантно-штурмового катера «Кентавр».

Нові бойові одиниці побудовано на Київському суднобудівному заводі ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» на замовлення Міністерства оборони України для Військово-Морських Сил ЗС України.

— «Кентавр» — це вже другий проект вітчизняних катерів, який був розроблений і побудований саме незалежною Україною, — зазначив начальник штабу — перший заступник командувача Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Андрій Тарасов. — Цей катер започаткував серію таких бойових одиниць, ми вже маємо два спущених на воду катери та очікуємо на продовження, — додав він.

Символічно, хрещеною мамою десантно-штурмового катеру, призначеного для висадки підрозділу морського десанту на необладнане узбережжя, стала військовослужбовець морської піхоти Військово-Морських Сил ЗС України старшина Юлія Мединська. В Криму, жінка проходила службу в 1 окремому Феодосійському батальйоні морської піхоти. У 2014 році з любов'ю до України й жагою до перемоги над агресором, Юлія в складі свого підрозділу вийшла на материкову частину Батьківщини й продовжила виконувати завдання за призначенням. І сьогодні вона стала оберегом нової флотської бойової одиниці.

Спуск катерів у цьому році є продовженням будівництва серії катерів в рамках Державної цільової програми розвитку озброєння і військової техніки на період до 2021 року для Військово-Морських Сил ЗС України з метою нарощування сил оборони України з приморського напрямку.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: