fbpx
Сьогодні
16:29 20 Вер 2018

Фільм українського виробництва "Гірська жінка: на війні" висунули на Оскар від Ісландії

Україно-ісландський фільм Гірська жінка: на війні режисера Бенедикта Ерлінгссона висунули на здобуття премії Американської кіноакадемії Оскар від Ісландії.

Як повідомив глава Держкіно України Пилип Іллєнко, Гірська жінка побореться за статуетку в номінації Кращий фільм на іноземній мові.

«Цього року маємо вже дві українськи стрічки, підтримані Держкіно, в цьому престижному змаганні!» – написав Іллєнко.

Українсько-ісладсько-французький фільм «Жінка на війні» режисера Бенедикта Ерлінгсона побореться за «Оскар» за кращій…

Posted by Philip Illienko on Thursday, September 20, 2018

За сюжетом, головна героїня (Халлдор Гейхадсдоттір) – активістка руху за захист навколишнього середовища – веде одиночну війну з місцевим алюмінієвим заводом, щоб захистити природу ісландських передгір'їв. Але її боротьба виявляється поставленою на паузу, коли їй приходить відповідь на запит про удочеріння маленької дівчинки з України.

Світова прем'єра фільму відбулася в рамках Тижня критики Канського кінофестивалю, де фільм отримав три премії: нагороду Консорціуму письменників і композиторів Prix SACD за музику, глядацький приз Prix du Public і єдину державну премію фестивалю – Grand Rail d'Or, нагороду від асоціації залізничників-кінематографістів.

В український прокат фільм Гірська жінка: на війні вийшов 16 серпня.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: