Новини

З’явилося відео, як консульство Угорщини потайки видає українцям паспорти

На Закарпатті в місті Берегове консульство Угорщини таємно видає українцям паспорти, а після складання ними присяги на вірність їх інструктують тримати у таємниці даний факт.

Про це повідомляє "Укрінформ", додаючи відеозапис процедури.

"Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог", – промовляють на тлі угорського прапору бажаючі отримати ще одне громадянство.

Після прослуховування гімну Угорщини співробітники дипломатичного відомства наказують приховувати від України те, що сталося.

"Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства", – каже угорський дипломат власникам нових паспортів.

Видання зазначає, що дипустанова не відповіла на письмовий запит видання про коментар, а за номером телефону відповіла людина, яка не розуміла української мови.

"Наш письмовий запит поки що залишився без відповіді, а спроба зв'язатися по телефону з установою була безуспішною: абонент, з яким нас зв'язав оператор, не розуміла української мови, а наданий інший номер не відповідав", – пише "Укрінформ".

Натомість у посольстві Угорщини в Києві виданню підтвердили отримання аналогічного запиту, проте відмовилися давати коментар. При цьому співробітниця посольства відповіла російською мовою, наголосивши, що українською не володіє.

За її словами, запит передали до МЗС Угорщини і "якщо там захочуть, то, можливо, дадуть відповідь".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Наймасовіший розпис писанок: в Україні майстри різних регіонів країни встановили новий рекорд

Напередодні за організації Міністерства культури та інформаційної політики у співпраці з ГО "Інститут культури України"… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Уперше МЗС створило ШІ-аватара Вікторію, яка коментуватиме інформацію для ЗМІ: як працює це рішення

Уперше в історії Міністерство закордонних справ України представило цифрову особу, яку створили з використанням технологій… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Сенат США одноголосно ухвалив законопроєкт щодо заборони імпорту збагаченого урану з росії

У Сенаті Сполучених Штатів Америки одноголосно проголосували за законопроєкт про заборону імпорту російського урану: документ… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

У столиці СБУ проводить безпекові заходи: в центрі міста перевіряють документи та оглядають машини

1 травня у Києві співробітники Служби безпеки України проводять планові контррозвідувальні безпекові заходи на території… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

В ISW прокоментували сповільнення просування окупантів: вони взяли паузу й готуються до наступу на Торецьк

Російсько-окупаційні війська сповільнили просування та готують резерви, аби спробувати наступати зі свого виступу на північ… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Армія рф знову втратила понад 1100 своїх солдатів, а також 21 ББМ та 13 артсистем

Минулої доби, 30 квітня, Сили оборони ліквідували ще понад 1100 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.