fbpx
Сьогодні
18:46 19 Вер 2018

У ВООЗ назвали найбільш смертоносну хворобу у світі

За даними всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), туберкульоз став найбільш смертоносною хворобою у світі, випередивши синдром набутого імунодефіциту (СНІД).

У звіті ВООЗ зазначається, що у 2017 році 10 мільйонів осіб захворіли на туберкульоз, від хвороби померло 1,6 мільйона осіб.

З 2000 року смертність від туберкульозу серед ВІЛ-інфікованих скоротилася на 44%, серед ВІЛ-негативних осіб – на 29%. Саме люди з ВІЛ перебувають під загрозою особливо швидко захворіти на туберкульоз.

Кількість нових випадків щороку скорочується на 2%, наголосили у ВООЗ. Швидші темпи – у Європі та Африці, 5% та 4% відповідно. Утім, близько 3,5 мільйона випадків лишаються недіагностованими або ж незареєстрованими.

За даними організації, профілактиці та лікуванню туберкульозу в країнах з низьким та середнім доходом у 2018 році бракує 3,5 мільярда доларів. Сума може зрости майже вдвічі до 2022 року, якщо не вживати заходів.

Проблемою є і те, що дедалі більше людей мають резистентну форму туберкульозу – хвороба не реагує на рифампіцин, найбільш ефективний препарат першої лінії.

За оцінками ВООЗ, кожен четвертий є носієм туберкульозної інфекції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: