fbpx
Сьогодні
17:25 19 Вер 2018

У Карпатах встановили сонячні панелі та USB-зарядки на висоті 1,5 тисячі метрів

В Івано-Франківській області на горі Хом'як, висотою у 1,5 тис. м, з'явились сонячні панелі, які дозволять туристам заряджати гаджети через USB-порти.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Центр соціальних та ділових ініціатив міста Яремче.

«У рамках проекту «Гора Хом'як – унікальна перлина українських Карпат», що реалізується Центром соціальних та ділових ініціатив і Карпатським національним природним парком, завершено монтаж сонячних панелей на горі Хом'як. Зараз відвідувачі можуть відпочити на лавочці, що знаходиться під сонячними панелями, насолодитися краєвидами українських Карпат, а також підзарядити свої гаджети через спеціальні USB-порти», – йдеться у повідомленні.

У Карпатах встановили сонячні панелі та USB-зарядки

У Карпатах встановили сонячні панелі та USB-зарядки

Зазначається, що усе обладнання на гору активісти винесли вручну.

Впровадження цієї ініціативи стала можливою завдяки проекту «Програма екологічних громадських ініціатив для Сходу та Заходу України», що реалізується Фондом розвитку ГО «Західноукраїнський ресурсний центр» спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України та за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Гора Хом'як – вершина у південно-східній частині Горган (Українські Карпати), висота якої складає 1542 м. Гора є популярним пунктом у пішохідних маршрутах вихідного дня.

У рамках проекту "ГОРА ХОМ'ЯК – унікальна перлина Українських Карпат", що реалізується ЦЕНТРОМ СОЦІАЛЬНИХ ТА ДІЛОВИХ ІНІЦІАТИВ і КАРПАТСЬКИМ НАЦІОНАЛЬНИМ ПРИРОДНИМ ПАРКОМ, завершенно монтаж сонячних панелей на горі Хом'як. Це було дійсно випробування (!!!), оскільки все обладнання було винесене на вершину гори Хом'як ВРУЧНУ (!!!) монтажниками з компанії SOLAR SERVCE та працівниками КАРПАТСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ. Зараз відвідувачі можуть відпочити на лавочці, що знаходиться під сонячними панелями, насолодитися краєвидами Українських Карпат, а також підзарядити свої ґаджети через спеціальні USB-порти.Більше фото та детальний звіт по проекту згодом…Впровадження цієї ініціативи стала можливою завдяки проекту «Програма екологічних громадських ініціатив для Сходу та Заходу України», що реалізується Фондом розвитку ГО «Західноукраїнський ресурсний центр» спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Posted by Центр соціальних та ділових ініціатив м. Яремче on Tuesday, September 18, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: