fbpx
Сьогодні
22:57 19 Вер 2018

Проектний офіс зі створення Міністерства у справах ветеранів презентував "Білу книгу" підтримки ветеранів та їхніх родин

Проектний офіс зі створення Міністерства ветеранів, який був створений на базі ГО «Юридична Сотня» представив аналітику «Біла книга: аналіз системи державної підтримки ветеранів та їх родин в Україні» та закликав уряд пришвидшити створення міністерства у справах ветеранів в Україні.

«Біла книга» –  це перше в Україні аналітичне дослідження системи державної допомоги ветеранам та їхнім сім'ям та рекомендації уряду, які були напрацьовані громадськістю, щодо покращення цієї системи», – повідомила керівник ГО «Юридична сотня» та Проектного офісу зі створення міністерства у справах ветеранів Леся Василенко.

За її словами, над концепцією міністерства та над «Білою книгою» працювали представники більш як 100 громадських, волонтерських, ветеранських організацій з усіх регіонів України.

«Ми пропонуємо створити єдиний електронний реєстр ветеранів в Україні, що включає автоматизовану систему надання адміністративних послуг та облік актуальних потреб ветеранів, чітко визначити в законодавстві статус ветерана. Акселератором реформ має стати міністерство у справах ветеранів, яке здатне упорядкувати бюрократичний хаос, відкрити нові фінансові можливості підтримки ветеранів та їхніх сімей, надати голос ветеранам в Уряді та Парламенті», – наголосила Леся Василенко.

«19 вересня 2018 року Проектний офіс зі створення Міністерства ветеранів передав «Білу книгу» Прем'єр-міністру України. Закликаємо уряд не гаяти часу і пришвидшити створення міністерства у справах ветеранів в Україні», – наголосила Леся Василенко.

Нагадаємо, що рішення про створення такого міністерства Верховна Рада України ухвалила 27 лютого 2018 року.

Завантажити Білу книгу можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: