fbpx
Сьогодні
14:03 19 Вер 2018

Майже 80% безробітних українців мають вищу освіту, - Гриневич

Більшість безробітних українців мають вищу освіту, що говорить про неналежний рівень навчання у вишах.

Про це розповіла на засіданні уряду міністр освіти України Лілія Гриневич, передає Рубрика.

"80% безробітних українців — це люди з вищою освітою. З одного боку, це говорить про диспропорцію з підготовки кадрів у професійній та вищій освіті, а з іншого свідчить про неналежний рівень підготовки як у професійних закладах, так і у вищих", – повідомила Гриневич.

За результатами засідання уряду, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення про розробку постанови Кабміну про запровадження пілотних проектів із застосування дуальної освіти.

"Сьогодні ми вийшли на загальне рішення, яке підтримується всіма учасниками процесу, передусім роботодавцями. Треба швидше запроваджувати ці ідеї", – повідомив Гройсман.

Раніше уряд зменшив кількість бюджетних місць в університетах на 10%.

Нагадаємо, що 2018/2019 навчального року скасовується державне замовлення для бакалаврів та магістрів за освітнім напрямком "Право" для заочної форми навчання. А з наступного навчального року державне замовлення будуть формувати залежно від потреб ринку праці, надаючи підвищені стипендії спеціалістам затребуваних напрямків.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: