fbpx
Сьогодні
09:28 19 Вер 2018

ГПУ вслід за Тумгоєвим хоче видати в Росію ще одного добровольця, - активістка

Генеральна прокуратура підготувала екстрадицію в Росію бійця добровольчого батальйону імені Шейха Мансура Мовлу Тімарова.

Про це повідомила активістка Тетяна Близнюк.

"Ще не вщухла хвиля народного обурення з приводу видачі до країни-агресора 31-річного інгуша Тимура Тумгоєва, як до мене звернулися представники чеченської громади з проханням, щоб Ігор Мосійчук втрутився в ситуацію по ще одній людині, над якою нависла така ж загроза", – пише вона.

Так, нині у СІЗО Миколаєва понад 100 днів перебуває під арештом доброволець міжнародного добровольчого батальйону імені Шейха Мансура – Мовла Тімаров

"Побратими і захист затриманого повідомляють, що сумнозвісний заступник генпрокурора Євген Єнін, який підписав дозвіл на екстрадицію Тимура Тумгоєва, підписав аналогічний дозвіл і на Мовлу Тімарова", – зазначила вона.

За її інформацією, в Чечні наразі жорстко утискають його родину, а кілька днів тому зник його рідний брат.

Тому, вона закликає небайдужих людей долучитися на його підтримку.

"У 46-річного Тімарова Мовли, 20 вересня в центральному Миколаївському суді буде засідання. Ще невідомо на яку годину, але може варто вже трохи зосередитись активістам Миколаївщини. Бо, якщо екстрадують, то пали не пали ті шини, а вже всьо, поєзд ушол", – написала Близнюк.

Нагадаємо, що  ГПУ видала в Росію бійця чеченського опору, ветерана АТО Тимура Тумгоєва.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: