fbpx
Сьогодні
13:44 18 Вер 2018

Суд дозволив арештувати екс-майора Мельниченка та його майно

Печерський районний суд Києва надав дозвіл на затримання екс-майора Управління Державної охорони, фігуранта "касетного скандалу" 2000 року Миколи Мельниченка.

Про це передає Інтерфакс-Україна.

Суд також дозволив арешт його майна і рахунків у рамках кримінального провадження.

У рамках цієї справи Мельниченка підозрюють у скоєнні державної зради у вигляді шпигунства, розголошення держтаємниці і легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом.

Досудове розслідування встановило, що з 2006 року і досі Мельниченко та ще одна особа проводили фінансово-господарські операції із використанням фіктивних підприємств через які легалізовували кошти.

Так, із рахунків ТОВ "Батлер", ТОВ "Новіком Груп", ТОВ "Українські інтернет технології" і американської компанії "Traditional Express Van lines INC" протягом 2006-2013 років на рахунки екс-майора УДО перераховувалися безготівкові грошові кошти як поворотна фінансова допомога.

Отримані грошові кошти Мельниченка через карткові рахунки знімали готівкою в мережі банкоматів за різними адресами в США та Україні.

Ще суд заарештував два автомобілі "Лексус" і одну "Тойоту", оформлені на дружину Мельниченка, три силових тягачі марки "DAF FT XF105", два напівпричепи-рефрижератори, напівпричіп-фургон і напівпричіп бортовий, які були придбані підозрюваним у 2006- 2013 роках.

Досудове розслідування встановило, що Мельниченко з лютого до вересня 2000 року, як посадова особа, діючи умисно на загрозу національній безпеці України в сфері зовнішніх відносин, з корисливих мотивів, умисно зібрав для передання відомостей, що становлять державну таємницю, які містилися в записах розмов між президентом України (Леонідом Кучмою) і вищими посадовими особами і політичними діячами держави.

Після чого в період з 2002 до 2004 року він передав їх представникам іноземних організацій за грошову винагороду, яку в подальшому легалізував шляхом придбання об'єктів нерухомості, транспортних засобів та іншого майна, як на території Сполучених Штатів Америки, так і на території України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: