fbpx
Сьогодні
14:10 18 Вер 2018

С14 йде в суд проти "Громадського" через "підтримку бойовика "ДНР" Лусваргі"

Сьогодні відбудеться суд щодо позову С14 проти "Громадського телебачення", які назвали С14 неонацистами, а бразильського бойовика Лусваргі "військовослужбовцем "ДНР".

Про це повідомив лідер організації Євгеній Карась.

"Затримання терориста, який не заперечує власних злочинів, це добра справа, яку неможливо очорнити. Тому Hromadske.ua пішло напролом: С14 – нацисти! Лусваргі – військовослужбовець ДНР!", – зазначив він.

Карась також оприлюднив бухгалтерію "Громадське.ua", де вказано, що 99,6% надходжень вони отримують з іноземних фондів.

"В штаті Громадського я знаю людей, які прямо симпатизують багатьом сепаратистам. Керівниця Наташа Гуменюк взагалі їздила в Петербург в 2017. Немає чому дивуватися. Але й не варто це терпіти. Ми просто подали в суд", – додав лідер С14.

Засідання суду відбудеться сьогодні о 16:00 в Києві за вулицею Богдана Хмельницького 44.

У серпні 2017 року апеляційний суд помилував Рафаеля Лусваргі, скасувавши попереднє судове рішення про його 13-річне ув'язнення, після чого він оселився у Свято-Покровському Голосіївському монастирі Української православної церкви Московського патріархату і вільно пересувався Києвом.

4 травня 2017 року націоналісти схопили найманця. Того ж дня прокуратура стала наполягати на взятті його під варту. Згодом стало відомо, що Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області переніс розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу підозрюваному в тероризмі бразильцеві Рафаелю Лусваргі з 6 червня на 7 травня.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: