fbpx
Сьогодні
17:45 18 Вер 2018

Рада підтримала: Україна номінувала Сенцова на Нобелівську премію миру

Верховна Рада запропонувала кандидатуру українського політв'язня Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

За відповідну постанову проголосували 245 народних депутатів, йдеться на сайті Ради.

Згідно з документом, парламент доручив спікеру Андрію Парубію негайно направити текст парламентського звернення в Норвезький Нобелівський комітет.

Рішення номінувати Сенцова було прийнято виходячи з того, що він демонструє приклад мужнього, не насильницького опору в боротьбі за базові права і свободи людини протягом усього періоду свого незаконного утримання.

У заяві також перераховані імена всіх українців, які незаконно утримуються Росією.

Питання звільнення Сенцова та інших українських політв'язнів будуть піднімати і на сесії Генасамблеї ООН. Про це повідомив постпред України при ООН Володимир Єльченко, пише Укрінформ.

Українська сторона просить делегації країн-учасників сесії підняти питання звільнення українця в публічних заявах, а також під час можливих контактів з офіційними представниками Російської Федерації.

Єльченко пояснив, що основна мета цього кроку спрямована на те, щоб "питання українських політичних заручників, яких незаконно утримує Росія, була однією з ключових тем для обговорення на Генасамблеї".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: