fbpx
Сьогодні
Фото 10:34 17 Вер 2018

Трюдо у вишиванці взяв участь в українському фестивалі у Торонто

У найбільшому місті Канади Торонто розпочався фестиваль української культури, який відкрив прем'єр-міністр Джастін Трюдо.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Для участі у фестивалі зібралося більше 500 різноманітних виконавців з Канади та інших країн. Хедлайнером заходу став український рок-гурт із Ужгорода "Рокаш".

На головній сцені заходу виступлять гурти DoVira, Bossonizh, ZAPOVID й багато інших.

Присутні тут можуть не лише насолодитися українськими піснями й танцями, а й обрати подарунок серед численних сувенірів та скуштувати національну кухню. Окрім цього, відвідувачів мають змогу безкоштовно спробувати себе у різноманітних стародавніх ремесла, серед яких вишивка, бісероплетіння, писанкарство та інші.

У суботу на головній сцені фестивалю відбулась канадська прем'єра мюзикла про Революцію Гідності "Got to be Free".

Як і у попередні роки, святкування відбувається на центральній вулиці "українського містечка" в західній частині Торонто. Організатори очікують, що протягом трьох днів фестиваль відвідає більше 500 тис осіб.

Зазначимо, що офіційному відкриттю фестиваля зазвичай передує урочистий парад, участь в якому беруть різноманітні діаспорні організації й гурти, а також політики різних рівнів.

Цьогорічний парад очолив відомий журналіст й громадський діяч українського походження, колишній речник СММ ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків.

У свою чергу, прем'єр Канади одягнув вишиванку та виступив з промовою на сцені.

Офіційний Київ під час церемонії відкриття представляє посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Трюдо у вишиванці Трюдо у вишиванці

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: