fbpx
Сьогодні
11:35 17 Вер 2018

Томос про автокефалію Української церкви очікується у жовтні, - Філарет

Представники Константинополя прибули до України для підготовки Собору Української церкви щодо автокефалії.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет.

Зокрема, Філарет зазначив, що екзархи Вселенського патріархату архієпископ Данило і єпископ Іларіон у рамках підготовки Собору Української церкви проведуть зустрічі з усіма сторонами, які зверталися до патріарха Варфоломія з проханням про Томос.

"Але Собор відбудеться не раніше, ніж пройде синод Константинопольської церкви, який розгляне питання автокефалії та прийме рішення про надання томосу. Найближча сесія синоду очікується 9-11 жовтня", – підкреслив Філарет.

Він уточнив, що спочатку Вселенський патріарх прийме рішення про надання Томосу, після цього в Україні скличуть Собор, на якому буде зафіксовано об'єднання в єдину помісну автокефальну православну церкву.

Також буде обраний предстоятель цієї церкви.

2 вересня на Архієрейському соборі у Стамбулі єпископи заявили, що Константинопольська церква уповноважена без згоди інших церков надавати автокефалію.

Також у доповіді про автокефалію української церкви Патріарх Варфоломій сказав про неканонічність московського патріархату і його зазіхань на Київ.

7 вересня Вселенський патріархат призначив своїми екзархами в Києві архієпископа Памфілійського Данила з США і єпископа Едмонтонського Іларіона з Канади.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: