fbpx
Сьогодні
10:48 17 Вер 2018

Нардеп-втікач Онищенко офіційно оселився в Німеччині, - Deutsche Welle

Нардеп Верховної ради України Олександр Онищенко зареєстрував своє офіційне місце проживання у населеному пункті Херцлаке у Німеччині.

Про це повідомляє видання "Німецька хвиля" (Deutsche Welle)

Зазначається, що маєток Айнгауз на околиці селища вже декілька років належить українському мультимільйонеру Онищенку. Вказано, що у цей маєток і в коней у Герцлаке нардеп-втікач вклав мільйони євро.

Крім того, видання наголошує, що Онищенко оформився у селищі на роботу, про що свідчать документи з реєстру компаній, які є у розпорядженні видання.

"Онищенко після тривалої відсутності знову з`явився у Герцлаке і зареєстрував у селищі своє місце проживання. Крім того, він оформився тут на роботу: виконавчим директором власної фірми Gut Einhaus Liegenschafts GmbH", – зазначає видання.

Також вказано, що у Герцлаке Онищенко постав багатообіцяючим меценатом. Зокрема, бургомістр Герцлаке у розмові з "Німецькою хвилею" розповів, що навесні 2017 року олігарх прийняв його у своєму маєтку і пообіцяв організовувати там міжнародні турніри з кінного спорту.

Бургомістр взамін написав листа, адресованого органам влади, в якому заступився за Онищенка.

Нагадаємо, 27 липня 2018 року детективи НАБУ завершили досудове розслідування щодо нардепа-втікача Олександра Онищенка. Онищенка підозрюють в організації корупційної схеми з розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування".

За версією слідства, Онищенко є засновником та керівником злочинної організації, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року протиправно заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації природного газу. Внаслідок таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн грн.

Онищенку загрожує до 12 років в'язниці.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: