fbpx
Сьогодні
Відео 11:11 17 Вер 2018

"Ми хочемо дихати": діти Маріуполя просять Порошенка і Семерака вплинути на викиди заводів Ахметова

Діти Маріуполя записали відеозвернення до президента України Петра Порошенка і міністра екології Остапа Семерака з проханням не допустити екологічної катастрофи в місті.

"Я живу в Маріуполі, в моєму місті заводи "Метінвесту". Вони роблять викиди, які повільно вбивають, — кажуть діти на відео. — Я кашляю, у мене астма, я задихаюся і ніхто не бачить цього. Заводи кажуть, що все в порядку. Президент, міністр екології закривають на це очі. Петро Олексійович, я хочу жити. Остап Семерак — я хочу дихати. Ринат Ахметов, досить мене повільно вбивати. Я хочу жити. Я хочу дихати".

#SaveMariupoChildren #яХочуДышатьМетінвест повільно, але впевнено продувжує вбивати маріупольців. Влада не реагує. Міністерство екології та природних ресурсів України та Міністр Остап Семерак цинічно продовжуть надавати дозволи на наднормовані викиди. Звертаємось до усіх небайдужих по допомогу – привернемо увагу до екологічної катастрофи Маріуполя разом. Лише громадський тиск на всі гілки влади дозволить подолати кризу та дати нашим дітям шанс на чисте повітря.Петро Порошенко Volodymyr Groysman Андрій Парубій Наталія Веселова (Наталья Веселова) Остап Єднак – Ostap Yednak European Union in Ukraine European Parliament U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Posted by Peter Andryushchenko on Monday, September 10, 2018

Проблема нескінченних викидів заводів Ахметова з кожним днем ​​набуває все більш загрозливого характеру.

Міська влада і керівництво підприємств не реагує і продовжують стверджувати, що все в порядку.

"Міністерство екології та природних ресурсів України і міністр Семерак цинічно продовжують видавати дозволи на викиди понад норми", – відзначають люди в коментарях під відео. У той час як в інших країнах підприємства працюють згідно з усіма встановленими екологічним нормам.

#SaveMariupolChildrenЛюди, ви неймовірні. Лише за добу, та лише з моєї сторінки більше 2 тис репостів, та більше 27…

Posted by Кирилл Вишняков on Tuesday, September 11, 2018

Також на сайті Кабінету міністрів зареєстрована петиція з вимогою звільнити міністра екології і природних ресурсів в зв'язку з різким погіршенням екологічної ситуації в Маріуполі. Автор петиції — маріупольський активіст Олег Харченко.

На його думку, за два роки, які Остап Семерак очолює відомство, екологічна ситуація помітно погіршилася по всій країні і особливо в містах присутності "Метінвесту".

Екологічна інспекція не робить нічого проти підприємств "Метінвесту". Також відсутні сертифіковані прилади вимірювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, без яких неможливо залучити забруднювача до відповідальності.

Більш того, Семерак видав найбільш забруднюючим підприємствам дозвіл на наднормативні викиди в повітря терміном на 7 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: