fbpx
Сьогодні
13:47 17 Вер 2018

Катастрофа MH17: Росія каже, що слідчі брешуть, а літак збила українська ракета

СУО ЗРК «Бук-М1»

Російське міністерство оборони зробило нову заяву про начебто винуватість України у збитті літака Boeing рейсу МН17 над Донбасом у 2014 році.

Про це повідомляє "РИА Новости".

Очільник головного ракетно-артилерійського управління Міноборони Росії генерал-лейтенант Микола Паршин заявив на прес-конференції, що малайзійський Boeing рейсу МН17 збили ракетою 9М38.

Він пояснив, що ця ракета для зенітно-ракетного комплексу "Бук" була передана в зенітно-ракетну бригаду номер 20152 у Тернопільській області Української РСР ще в 1986 році.

Російський генерал стверджує, що ці дані росіяни отримали завдяки серійним номерам сопла і двигуна ракети, представленим в травні 2018 року міжнародною слідчою групою, що розслідує катастрофу.

Дані про цю ракету нібито є в архівах Долгопрудненського науково-виробничого підприємства і мали гриф "цілком таємно", поки Міноборони РФ не розсекретило їх.

Також у Міноборони Росії заявили, що у відеоматеріалах міжнародної слідчої групи є аудіозапис "переговорів українських військових", які начебто були зроблені на Одещині у 2016 році.

Нагадаємо, що Літак, який летів з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився 17 липня 2014 року біля Донецька на сході України. Загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту. Більшість жертв були підданими Нідерландів.

24 травня 2018 року міжнародна слідча група оприлюднила результати розслідування, згідно з яким літак був збитий зенітно-ракетний комплексом "Бук", який прибув з 53-ї бригади протиповітряної оборони російської армії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: