fbpx
Сьогодні
19:08 17 Вер 2018

Бюджет-2019: Кабмін скоротить витрати на субсидії

Проект державного бюджету України на 2019 рік передбачає скорочення на 15,9 млрд грн (22,4%) витрат на житлові субсидії, в порівнянні з 2018 роком.

Такі показники закладені в проекті Державного бюджету на 2019 рік, відповідний законопроект №9000 зареєстрований у Верховній Раді 15 вересня.

Зокрема, передбачається виділення 55 млрд грн на субвенцію місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати, управління багатоквартирним будинком, поводження з побутовими відходами, внесків за установку, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку води і теплової енергії, абонентського обслуговування для споживачів комунальних послуг в багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами.

Для порівняння, в 2018 році субвенції повинні були скласти 70,9 млрд грн.

На субвенцію на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого побутового палива і скрапленого газу пропонується виділити 2,9 млрд грн, на субвенцію на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, і інших видів соціальної допомоги – 63 млрд грн.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: